Niedziela , 19 Listopada 2017 - 20:40 
Szukaj  
Reklama
Katalog Firm
 · Losowa Firma :
Wins Systemy Komputerowe · Zobacz więcej informacji o tej firmie w Katalogu Firm
Katalog Firm
Ostatnio do Katalogu Firm dołączyły Firmy :

Pompy do wody SPM Jedność·Zobacz opis tej Firmy
Widpol S.C. Toczenie CNC, frezowanie CNC, wiercenie, gwintowanie·Zobacz opis tej Firmy
Dom Weselny Zielona Skarpa - Powiat Wadowicki, Andrychów, Sułkowice·Zobacz opis tej Firmy
FOLMAR - Marek Chrapkiewicz - Producent Opakowań Foliowych·Zobacz opis tej Firmy
DRUKPOL - Centrum Obsługi Biurowej·Zobacz opis tej Firmy
Zobaczcie

Stowarzyszenie
Uniwersytet
Trzeciego Wieku
w Andrychowie

Krótkofalarski
Klub Łączności
Delta SP9KUP

Licznik
Dzisiaj:779
Miesiąc:17963
Ten rok:331827
Ogólnie:5103368

Od dnia 01.05.2002
Zdrowy sposób żywienia na drugą połowę życia
Wysłany przez: aonline

Lokalne wydarzenia W ramach projektu pt. "Poszerzamy Horyzonty" realizowanego przez Uniwersytet Trzeciego Wieku w Andrychowie członkowie Stowarzyszenia UTW uczestniczyli w cyklu warsztatów związanych ze zdrowym odżywianiem. W miesiącu maju br. odbyły się 3 spotkania warsztatowe: Oczyszczanie organizmu, Zdrowe odżywianie, Zasady żywienia w chorobach nowotworowych. Omówiona została dieta warzywno-owocowa jako jedna z propozycji na oczyszczenie organizmu z toksyn. Oczyszczenie takie przywraca do normy układ immunologiczny, nerwowy i hormonalny. Podstawowym wskazaniem do stosowania diety warzywno-owocowej jest promocja zdrowia, czyli stosowanie diety u ludzi zdrowych celem wzmocnienia zdrowia, zwiększenia energii, poprawy snu, większej wydolność psychofizycznej organizmu, poprawy pamięci, itp.



Uczestnicy warsztatów dowiedzieli się w jaki sposób komponować zdrowe posiłki, co należy jeść, a czego unikać. Prowadząca warsztaty przekonywała seniorów, że warto jest zmienić nawyki żywieniowe.

Dowiedziano się również, że w profilaktyce nowotworowej istotny jest właściwy sposób odżywiania. Najlepszym wyborem jest dieta jarska, bogata w warzywa i owoce, rośliny strączkowe z ograniczoną do minimum zawartością wysoko-przetworzonych pokarmów zawierających skrobię

Warsztatom towarzyszyła degustacja wyśmienitych soków warzywno-owocowych robionych na miejscu ze świeżych produktów.

Warsztaty cieszyły się bardzo dużym zainteresowaniem słuchaczy UTW.

PROJEKT REALIZOWANY PRZY WSPARCIU FINANSOWYM WOJEWÓDZTWA MAŁOPOLSKIEGO


Info: UTW w Andrychowie



PostNuke Powered Site, GNU/GPL Licence, Administracja : wins@andrychow.pl , Telefon 502 740628
Wszystkie loga, znaki handlowe, treść, fotografie oraz skrypty i moduły na tej stronie należą do ich właścicieli.
Regulamin świadczenia usług :: Polityka prywatności :: Redakcja Za treść ogłoszeń i reklam nie odpowiadamy
Polityka strony dotycząca cookies
Korzystając z niniejszej strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki i polityką strony dotyczącą cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.